Στους κήπους του εμβληματικού αρχοντικού κτιρίου του Μουσείου, βρεθήκαμε χθες το απόγευμα σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση παρουσίασης των έργων:
📌MACEDONIAN GOURMET
&
📌GRAEGA CHEESE,
με στόχο την προβολή & προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων περιοχών της Θεσσαλονίκης!
👌Συγχαρητήρια σε όλα τα συνεργαζόμενα μέρη & τους διοργανωτές της εκδήλωσης, καλούς φίλους & συνεργάτες:
🔹ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ – Αντιπεριφερειάρχη & Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης &
🔹Δρ. ΦΩΤΗ ΚΙΛΙΠΙΡΗ – νέο Πρόεδρο του Λαογραφικού & Εθνολογικού Μουσείου, καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών Marketing & Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου,
👌Συγχαρητήρια στους επιστημονικούς υπευθύνους των δύο έργων – αντίστοιχα:
🔹Δρ. ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΜΟΥΡΗ
&
🔹Δρ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΚΑΡΙΔΗ –
Κτηνιάτρους Ερευνητές του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης ΕΛΓΟ Δήμητρα.
👌Συγχαρητήρια, τέλος για την γαστρονομική επιμέλεια του μενού, στο φίλο & καλό συνεργάτη:
🔹Σεφ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΛΗΣΙΔΗ – Καθηγητή Γαστρονομίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, Σύμβουλο Επιχειρήσεων Εστίασης & Παραγωγής Τροφίμων (Geogastronomy)!
✅Δηλώνω βέβαια ιδιαίτερα περήφανος, γατί τα πιάτα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση & αξιολογήθηκαν από ειδικούς / δημοσιογράφους του χώρου της γαστρονομίας αφορούσαν:
📌παραδοσιακές συνταγές με προϊόντα της ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά,
📌πρότυπα τυροκομικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής του Σοχού (“ΠΡΟΙΚΑΣ ΑΕ” & “ΚΕΡΑΣΣΑ – ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ”,
καθώς και
📌τοπικά κρασιά από το Οινοποιείο “ΑΔΑΜ” στο Ζαγκλιβερι.